0500-74 58 40 hej@betl.se

covid-19 

Senast uppdaterad 30/11 2021

1/12 träder nya restriktioner i kraft för allmänna sammankomster. Såhär påverkar det vår verksamhet.

Vilka regler gäller från 1/12?

Alla allmänna sammankomster med fler än 100 vuxna besökare behöver vidta en av följande åtgärder.

 • Antingen kontrollera att alla besökare har giltiga vaccinationsbevis. Om detta görs kan man samla hur många besökare som helst utan ytterligare restriktioner.
 • Eller säkerställa att alla besökare kan hålla avstånd till personer som inte tillhör samma sällskap samt minska trängsel och upprätthålla god hygien.

Personer under 18 år räknas inte bland de hundra och inte heller volontärer. Samlingar med mindre än hundra besökare behöver inte vidta särskilda smittskyddsåtgärder.

SÅHÄR PÅVERKAS THE STORY OF CHRISTMAS

Klicka här för att läsa vad som gäller för The Story of Christmas

SÅHÄR PÅVERKAS VÅRA Gudstjänster

Vid våra gudstjänster kommer vi inte kontrollera vaccinationsbevis. Vi har rymliga lokaler där vi kan hålla avstånd och skapa goda rutiner för hygien även då antalet vuxna besökare överstiger hundra personer. I kyrksalen kommer varannan bänk vara avstängd och sällskap om max åtta personer sitta tillsammans.

Det är viktigt för oss att värna religionsfriheten som både är en mänsklig rättighet och grundlagsskyddad och inte inskränka individers integritet eller göra skillnad på människor i samband med gudstjänstfirande.

SÅHÄR PÅVERKAS ÖVRIGA SAMLINGAR

Alla samlingar med mindre än hundra besökare eller samlingar riktade till personer under 18 år påverkas inte. Samtliga verksamheter fortsätter enligt planering utifrån följande allmänna riktlinjer.

  Riktlinjer vid besök i kyrkan.

  • Vid sjukdomssymtom ber vi dig stanna hemma.
  • När vi kommer till kyrkan tvättar vi händerna och/eller använder handsprit.
  • Håll avstånd till andra besökare. Gärna 1,5 m eller mer.
  • Vi serveras fika av service-teamet och tar inte själva.

  Med tanke på spridningen av Corona-viruset har vi som kyrka vidtagit en rad olika åtgärder för att ställa om på ett sätt så vi tryggt och säkert kan hitta sätt att ha gemenskap, fira gudstjänst och visa omsorg om varandra. Vi vill uppmuntra dig att följa de råd och instruktioner som våra myndigheter meddelar. Längre ner finner du några användbara länkar.

  Om du behöver hjälp

  Det faktum att vi under en tid har lite fysisk distans så betyder inte det att vi ska ha social distans. Vi finns här för dig så tveka inte att höra av dig om har behov av hjälpa med allt från att handla eller bara vill ha någon att prata med.

  Sjukvårdsupplysningen – kontakt med vården

  Om du har allmänna frågor om Corona så kan du ringa 113 13 dygnet runt.
  Om du är sjuk eller misstänker att du är sjuk ska du kontakta 1177. Du kan också finna information på deras hemsida (www.1177.se).

  Information från Folkhälsomyndigheten

  VI uppmanar dig som har frågor att ta del av informationen från Folkhälsomyndigheten (www.folkhalsomyndigheten.se). Där kan du bl a läsa:

  Källor vi rekommenderar att du uppdaterar dig från:

  Folkhälsomyndigheten www.folkhalsomyndigheten.se/covid-19

  1177 – Vårdguiden https://www.1177.se/sjukdomar–besvar/infektioner/ovanliga-infektioner/covid-19-coronavirus/

  Världshälsoorganisationen (WHO) https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

  Svensk Krisinformation www.krisinformation.se