0500-74 58 40 hej@betl.se

INFORMATION OM KONFA 24/25

Under tre år har vi haft konfa varje år, men till nästa kurs kommer vi att vänta ett år och sen köra en gemensam kurs för de som är födda 09/10. Denna kurs kommer att starta upp i september 2024.

Konfan är riktigt kul, gör det med oss och häng på ett grymt bra år med nya kompisar, spännande upplevelser och minnen för livet. Konfan pågår under ett läsår i vår kyrka där vi presenterar den kristna tron och goda värderingar på ett sätt som alla kan ta till sig.

INFOTRÄFF 

Inför uppstarten hösten 2024 kommer vi under våren att bjuda in till infoträff, mer info kommer!

Mer info/frågor? maila ellen.lorentzon@betl.se.

 

Arrangörer

Konfan arrangeras av Bet:L Pingsts Ungdomspastor och andra ledare.

Hör av dig till Ellen om du har frågor, ellen.lorentzon@betl.se / 0500-745845

Häng på ett kul år med Konfa hos oss!

Bra att veta

Hur gammal ska man va?

Konfa är för dig som går åttan i högstadiet. Läsåret 24/25 är för dig som är född 2009 och 2010.

När och hur ofta är Konfan?

Konfan pågår från september – maj. 

Under Konfa-året träffas vi varje onsdag eftermiddag förutom när det är lov eller studiedagar. Varje träff är en timme med drop-in och fika en halvtimme innan start. Alltså fika 16-16.30 och lektion 16.30-17.30.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att klicka på knappen på den här sidan där det står ”Anmälan” och fyller i uppgifterna. Du kommer sen få ett formulär som du fyller i för att bekräfta din anmälan.

Volontärresa i Europa

VOLONTÄRRESA I EUROPA

En unik möjlighet med att gå Konfa hos oss är att kursen avslutas med en volontärresa i Europa. Deltagarna får möta och hjälpa utsatta människor i en trygg miljö och vara med om ett spännande äventyr.

Tidigare år har vi gjort volontärresa till Bosnien och Rumänien. Slutgiltig destination meddelas i samband med konfastart i september.

Måste man vara kristen för att gå?

Nej. Alla är välkomna och du behöver varken vara med i någon kyrka, kalla dig kristen eller vara döpt för att gå hos oss.

Kostar Konfan något?

Kursen är kostnadsfri men i samband med volontärresan så finns det en avgift. Om någon har svårt att betala så kan vi alltid hitta lösningar för att hjälpa till.

Dessutom tillkommer ett självkostnadspris för fika i samband med Konfan på cirka 100 kr per termin.

Vad betyder Konfirmation?

Konfirmation betyder ”att bekräfta”. Hos oss konfirmerar du/bekräftar du att du tagit emot undervisning i den kristna tron.

Måste man åka med på volontärresan?

Volontärresan i Europa är en del av Konfa-året men självklart är det inget tvång att åka med. Om du av någon anledning inte kan eller vill åka med så kan du ändå gå Konfa hos oss men avstå resan.

KONFAN ARRANGERAS I SAMMARBETE MED: