0500-74 58 40 hej@betl.se

INFORMATION OM KONFA 22/23

Nu är det dags för dig som är född 08 att konfirmera dig. Gör det med oss och häng på ett grymt bra år med nya kompisar, spännande upplevelser och minnen för livet. Konfan pågår under ett läsår i vår kyrka där vi presenterar den kristna tron och goda värderingar på ett sätt som alla kan ta till sig.

INFOTRÄFF 4/5 19.00 

Onsdagen den 4 maj bjuder vi in till en informationsträff i kyrkan och berättar mer om konfa-året i vår kyrka. Konfirmander & vårdnadshavare/föräldrar är välkomna. Vill man delta hemifrån gör man det via zoom genom att klicka på knappen nedan.

 

VOLONTÄRRESA I EUROPA

En unik möjlighet med att gå Konfa hos oss är att kursen avslutas med en volontärresa i Europa. Deltagarna får möta och hjälpa utsatta människor i en trygg miljö och vara med om ett spännande äventyr.

Tidigare år har vi gjort volontärresa till Bosnien och Rumänien. Slutgiltig destination meddelas i samband med konfastart i september.

Arrangörer

Konfan arrangeras av Skövde Pingst. Ledare är Ellen Lorentzon tillsammans med ett team av fler duktiga ledare. Ellen är ungdomspastor i Skövde.

ellen.lorentzon@betl.se / 0708 73 22 83

Häng på ett kul år med Konfa hos oss!

Bra att veta

Hur gammal ska man va?

Konfa är för dig som går åttan i högstadiet. Läsåret 22/23 är för dig som är född 2008.

När är Konfan?

Konfan pågår från september – maj. Läsåret  22/23 kommer att starta 11/9 11.00 med uppstartsgudsjänst och avslutas 14/5 2023 med Konfagudstjänst.

Hur ofta träffas man?

Under Konfa-året träffas vi varje onsdag eftermiddag förutom när det är lov eller studiedagar. Varje träff är en timme med drop-in och fika en halvtimme innan start. Alltså fika 16-16.30 och lektion 16.30-17.30.

Måste man vara kristen för att gå?

Nej. Alla är välkomna och du behöver varken vara med i någon kyrka, kalla dig kristen eller vara döpt för att gå hos oss.

Vad betyder Konfirmation?

Konfirmation betyder ”att bekräfta”. Hos oss konfirmerar du/bekräftar du att du tagit emot undervisning i den kristna tron.

Kostar Konfan något?

Kursen är kostnadsfri men i samband med volontärresan så finns det en avgift. Om någon har svårt att betala så kan vi alltid hitta lösningar för att hjälpa till.

Dessutom tillkommer ett självkostnadspris för fika i samband med Konfan på cirka 100 kr per termin.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att klicka på knappen på den här sidan där det står ”Anmälan 22/23” och fyller i uppgifterna. Du kommer sen få ett formulär som du fyller i för att bekräfta din anmälan.

Måste man åka med på volontärresan?

Volontärresan i Europa är en del av Konfa-året men självklart är det inget tvång att åka med. Om du av någon anledning inte kan eller vill åka med så kan du ändå gå Konfa hos oss men avstå resan.

Viktiga datum KONFA 22/23

Hösten 2022
Uppstartsgudstjänst 11 sept 11:00
Första Konfatillfället 14 sept 16-17.30
Kick-off 7-8 oktober

Våren 2023
Volontär/konfaresa sker under första halvan av påsklovet. 
Galakväll 7 maj 17-19.00
Konfagudstjänst 14 maj 11.00

KONFAN ARRANGERAS I SAMMARBETE MED: