0500-74 58 40 hej@betl.se

Ge din gåva till bg 575-3082 eller swish 123 237 70 18 och märk ”RUH” senast 30/11

RUSTA UPP HUSET

Under förra hösten gjordes en stor extra insamling i samband med Rusta Upp Huset. 
Huvudsyftet var att renovera vår nedervåning så att våra lokaler är i bra skick att kunna ta emot nya människor och göra plats för de barn och unga som växer upp. Tack vare stor generositet och en fantastisk volontärinsats genomfördes en omfattande renovering under våren med 
invigning söndagen före påsk. Mycket har uträttats men ännu finns en hel del kvar att göra och vi tror att vi tillsammans kan nå hela vägen.

Bilder från invigningen

Etapp 2

Insamlingen förra hösten tillsammans med ett positivt resultat från 2015 la grunden till den omfattande renovering som genomfördes under våren. Nu tar vi nya tag för att kunna slutföra de bitar som finns kvar. Det vi önskar göra är detta:

  • Nytt enhetligt möblemang.
  • Färdigställande av olika detaljer. Ex miljöbelysning, köksutrustning, serveringsdisk.
  • Nytt golv
  • Nya toaletter i foajé och bakre hall.

10% till församlingsplantering i Sverige

Samtidigt som vi samlar in för att rusta upp vårt eget hus vill vi vara med och välsigna ett annat sammanhang. Förra året satte vi av 10% till pionjärmission i Indien. Pengar som just nu används till att understödja församlingspionjärer i helt onådda områden. I år vill vi ge med samma hjärta till en pionjär satsning i Sverige. Närmare bestämt Home Church i Forshaga som just nu håller på att etablera en ny kyrka i Karlstad med sina 100 000 invånare och bara någon enstaka procent som är med i någon kyrka. Se hälsningen från pastor Staffan Hellström i klippet.

Lovisa & Daniel

”Självklart är vi med och ger till Rusta upp huset. På samma sätt som vi förvaltar, renoverar och tar hand om vårt privata hem. Så vill vi också ta ett ansvar för att vårt andra hem förvaltas, tas om hand och känns inbjudande för människor att komma till.”

Sixten & Inga-Maj

”Det är givet att vi vill ge vad vi kan av tid och medel för att rusta upp huset. Det är en plats för Gudsmöten och gemenskap för alla åldrar.”

Patrick & Lill

”Vi ser behovet av en fräschare lokal och vill vara med och praktiskt hjälpa till. Det var självklart för oss att vara med redan från början. Vi tror att alla kan hjälpa till och göra något, i det lilla och stora. Det är en härlig arbetsgemenskap och ett tillfälle att lära känna de yngre och hela församlingen bättre.”

Frågor och svar

Hur kan jag vara med och ge?
  • Delta i vår stora insamlingsgudstjänst 2/10 där vi bär fram våra gåvor och firar nattvard.
  • Lämna en löftesgåva med ett belopp som du lovar att betala in senast 30/11.
  • Sätt in din gåva på bg 575-3082 och märk din betalning ”Rusta Upp Huset” eller ”RUH”.
  • Ge via Swish till nr 123 237 70 18 och märk din betalning ”Rusta Upp Huset” eller ”RUH”.
  • Du kan även ge kontant i ett kuvert som du märker ”Rusta Upp Huset” eller ”RUH”.
Kan jag hjälpa till praktiskt på något sätt?

Alla som vill är välkomna att vara med rent praktiskt i renoveringsarbetet. Vi har planerat en arbetsvecka vecka 45 då vi kommer arbeta följande tider. Ons-tors 16.00-22.00 och fre-lör 8.00-20.00. Skriv gärna upp det i din kalender redan nu och kom och var med.

Hur vet jag att pengarna kommer rätt?

Vårt ekonomiteam hanterar alla öronmärkta gåvor med stor integritet så att de hamnar rätt. Men det är viktigt att gåvan märks med ”Rusta Upp Huset” så att vi vet att gåvan är ämnad för detta ändamål.

Måste man vara med i Skövde Pingst för att ge?

Alla som vill är välkomna att vara med och ge. Allt givande i vår kyrka är frivilligt men vi ser det som en glädje och förmån att vi får vara med och ge till Guds församling.

Under vilken period pågår insamlingen?

Startskottet för insamlingen är vår stora insamlingsgudstjänst 2/10 11.00 då vi uppmuntrar alla som kan att komma och vara med när vi gemensamt bär fram våra gåvor. Antingen kontant eller som en löftesgåva. Löftesgåvorna ska vara inbetalda senast 30/11 och det markerar också ett avslut för årets insamling. Men det går naturligtvis att ge en gåva när man så önskar.