0500-74 58 40 hej@betl.se

BÄTTRE TILLSAMMANS

Det finns inget som påverkar våra liv så mycket som våra relationer. Först och främst relationen med Gud men också till alla runt omkring oss. Trots betydelsen av våra relationer i allmänhet och vår livspartner i synnerhet ägnar vi allt för lite tid och energi åt att förbereda oss och ta hjälp för att ge det en chans att lyckas väl. I det här temat predikar vår pastor Simon Holst utifrån temat Bättre Tillsammans för hjälpa dig upptäcka Guds plan för dina relationer.

På denna sida hittar du resurser för att fördjupa dig i ämnet. 

LÄSPLAN i BIBEl-appen

Läs den helt nyskrivna läsplanen ”Bättre Tillsammans” i Bibel-appen YouVersion. Var med och läs själv eller tillsammans med din Connectgrupp.

Available in English!

SIMOn tipsar

Här hittar du Simons lästips på ämnet. Även om du inte orkar läsa en bok så kanske du kan lyssna på den eller motsvarande undervisning på YouTube eller podcast. Dessa länkar är en bra plats att börja på. 

Nakna utan att blygas

Sveriges främsta apologet tar sig an ämnet sex med samma akademiska förankring och resultatet är briljant.

Swipe Right

Den här boken var revolutionerande för mig i sitt sätt att prata om sex och kärlek utan de klassiska pekfingrarna. 

Visuell drog

Det går inte att prata om relationer och sex utan att prata om porr och få gör det så bra som Maria Ahlin och Ulrica Stigberg.

Hitta någon att älska

Utifrån frågor om kärlek och sex har Alf B Svensson skrivit vad han själv beskriver som sin viktigaste bok. Tänkt att skapa grund för samtal mellan föräldrar och deras tonåringar/unga vuxna.

Relationship Goals

Med humor och värme ges du redskap för att lyckas med dina relationer. Kolla gärna youtube-serien med samma namn.