0500-74 58 40 hej@betl.se

Vårt hus

Vårt Hus är namnet på vårt sociala center i Bet:L Pingst och är en plats dit du är välkommen! Här samlar vi en rad olika mötesplatser och insatser för att hjälpa människor och erbjuda en gemenskap och meningsfull vardag.

Följ oss på Instagram @‌betl.varthus så missar du inget som händer!

FRUKOST

Med start 2 september kommer vi att träffas på måndagar kl. 09:00-11:30 i vår cafédel ( Lögegatan 1, Södra Entrén). Dessa träffar är öppna för alla, för dig som önskar ha en plats att komma till i vardagen eller för dig som vill vara med som volontär i Vårt hus!

 

KONTAKT

E-post: emma.widmark@betl.se

Telefon: 0500-74 58 48

MATHJÄLPEN

Varje vecka hämtar vi upp matsvinn i olika butiker i Skövde. Detta packas sedan om och delas ut till behövade i vår stad. Vi har utdelning två dagar veckan, måndagar och torsdagar. I dagsläget har vi ca 100 hushåll registrerade som varje vecka hämtar matkassar. Det kostar 30 kr varje gång man hämtar sina matkassar. För att få hjälp behöver man ansöka genom att komma till kyrkan en måndag eller torsdag mellan kl 18-19 för att fylla i en pappersansökan.

Just nu har vi fullt,
vilket gör att det tar lite tid innan du får något svar.

KONTAKT

E-post: mathjalpen@betl.se
Telefon: ‭076-792 71 39‬

Samarbetspartners

KLÄDHJÄLPEN

Vi möter varje vecka människor som är i behov av kläder allt eftersom årstiderna ändras.

Just nu är vi i behov av bland annat regnkläder och stövlar/skor.

Vill du skänka kläder för att hjälpa oss att ge vidare är du välkommen att höra av dig till oss.

Allt behöver vara helt och rent.

Du är också välkommen att höra av dig till oss om du själv är i behov av hjälp.

Kontakt skänka:

Epost: dan.brohede@betl.se

Telefon: 0500- 74 58 46

Kontakt eget behov:‌

Epost: emma.widmark@betl.se

Telefon 0500- 47 58 48

SKOLHJÄLPEN

Vi vill rikta ett STORT TACK till er som möjliggjorde för oss att genomföra Skolhjälpen 2024. Vi vill rikta ett stort tack till Team Sportia i Skövde, Skövde kommun och alla sponsorer! Tillsammans med er har vi nått ut till 79 barn i 50 olika familjer där varje barn fick en ryggsäck, gympapåse, gympaskor och gympakläder!

Vi hade en fantastisk dag innan skolstart där vi fick dela ut detta och uppmuntra alla barn inför kommande skolstart! Vi hoppas att vi ska kunna samarbeta på liknande sätt i framtiden!

Samarbetspartners